mandag 15. februar 2010

Hytte-helg

Vi har hatt ei flott helg på fjellet. Lørdag var det nærmest påskevær – sol over hvite vidder. Litt trått føre , men med Kango som trekkhund gjør det ikke så mye, vi kommer oss ganske fort fram. Traff ganske mange hunder, og flere av dem var løse men det gikk ganske bra. Kango bjeffa på noen, men andre passerte han uten en lyd.

Hadde ikke kamera med, med jukser og setter inn et bilde fra samme område og med samme vær fra ifjor:

1.februar 09 004

Trivelig besøk av hyttenaboer om kvelden – ost,kjeks, rødvin og Ol

Søndag fikk vi overskya vær og mildere. Kango og jeg var tidlig ute og fikk oss en lang tur ganske aleine i fjellet. Det var kjempeføre og det gikk fort som rakkern med Kango på trekk. Det er så moro !!!!!

Om ettermiddagen var det far sin tur. Kango var like ivrig, så de fikk en flott tur. De traff Kjakan – en elghund fra Rukkedalen som vi har vært litt hissige på før. Og denne gangen var Kango heldig : De tøffe karene slapp hundene løs slik at de fikk bryne seg litt på hverandre. Det var visst kjempemoro – de holdt på i en halv time (!) og det gikk veldig bra. Iflg far var det Kango som var sterkest og hadde overtaket… Etterpå gikk han lydig videre . Heldige Kango som har en modig far (Mor er jo pyse når det gjelder å slippe gutta løs…)

Grå elghund-maken til Kjakan

8 kommentarer:

 1. FOR en strålende helg dere har hatt Berit! Så deilig. Deilig også med stor, sterk og flink trekkhund da!!

  Herlig med Kjakan og Kango - skjønner deg godt - jeg er ei skikkelig pyse med sånt:o)

  SvarSlett
 2. Dere har vist hatt det samme strålende været som vi har hatt her nede. Dette været liker vi??

  Skulle nok vært litt tøffere jeg også med å slippe Charlie med hanner vi ikke kjenner. Men jeg ser ikke helt vitsen hvis vi aldri møte på dem igjen. Og som både deg og Gry er jeg pysete sånn. Men de sier jo, det går som regel bra!

  SvarSlett
 3. Helt enig - ingen vits hvis de ikke treffes igjen. Men Kjakan treffer vi ofte på fjellet, og nå syns jeg det er greit å vite at de ikke skader hverandre. Både Kjakan og Kango går alltid i bånd. I vårt fjellområde er det UTROLIG mange hunder, litt for mange får gå løs etter min mening.

  SvarSlett
 4. For en herlig helg dere har hatt !!
  Fint at hundene finner ut av hverandre, det går som regel greit.

  SvarSlett
 5. Så tøft av mannfolka! Det blir spennende når Kango og Kjakan møtes igjen, kanskje de ble ferdige med å vise seg? Modig gjort, iallefall.

  Dere hadde selvfølgelig en alletiders hyttetur, men Berit (og Kango) - kan dere tenke dere å bli med på leirskole på Sørlandet 7.-9.mai?? Hundetreff og masse kjerringer, kan det bli bedre enn det :)

  SvarSlett
 6. http://lappevennen.blogspot.com/2010/02/lapphundtreffet.html
  og
  http://lappevennen.blogspot.com/2010/02/ukm.html

  Det ser kjempetrivelig ut,og Kango er etterlyst av flere "damer"!

  SvarSlett
 7. Tar det siste først. Ser Nøve nevner lapphundtreffet for deg, Berit. Jeg forsto det slik at der er sååå god plass, at vi kunne be med venner og kjente:o) Regner jo deg som en blogg-venn, og jeg inviterer i lag med Nøve, både deg og Kango med:o)

  Dere var like heldige som oss med hytteturen. Vi var også til fjells denne helgen, og hadde akkurat maken vær.
  Det er jo så gøy når en slipper hundene og ser at det går så bra som det gjorde med Kango og Kjakan.
  Vi har det nok mye enklere vi med tisper når det gjelder å slippe dem løs.
  Ha en fin uke.

  SvarSlett


Julestemning på fjellet